Доступність посилання

ТОП новини

МВС готове розслідувати справи проти компаній Фірташа спільно з ФБР


Дмитро Фірташ
Дмитро Фірташ

МВС України заявляє про готовність співпрацювати з ФБР щодо розслідування справи за фактом розкрадання держмайна посадовцями групи компаній, які належать Дмитру Фірташу.

«У зв’язку з проведеним урядом США розслідуванням кримінальної справи за фактом корупційних схем групи компаній Ostchem і розкрадання державного майна України, МВС України заявляє про готовність до співпраці з Федеральним бюро розслідувань», – заявили у МВС у середу увечері.

«МВС сприятиме наданню у розпорядження слідства США матеріалів щодо компаній групи Ostchem, які належать Дмитру Фірташу. У ході досудового розслідування, слідчі органи України готові діяти у відповідності з протоколом міжнародної правової допомоги, маючи на увазі, що механізм міжнародного співробітництва у цій сфері передбачає проведення слідчих дій як в Україні, так і у США згідно з кримінально-процесуальним законодавством двох країн і міжнародних угод», – наголосили у МВС.

Раніше 29 квітня у МВС повідомили, що Печерський райсуд Києва наклав арешт на майже 500 мільйона кубічних метрів природного газу, що зберігається в спеціальних сховищах компанії «Укртрансгаз» та належить підприємствам групи компаній «Ostchem» Дмитра Фірташа.

2 квітня керівник МВС Арсен Аваков повідомив, що міліція відкрила кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем та розкраданням бюджетних коштів з боку посадових осіб групи підприємств Дмитра Фірташа Ostchem.

Компанія Group DF (Дмитра Фірташа) вважає заяви про відкриття Міністерством внутрішніх справ кримінального провадження проти холдингу Ostchem і компанії «Нафтогаз України» політичним переслідуванням групи і її власника. У Group DF також закликали президента Петра Порошенка вжити заходи впливу для «припинення репресій щодо групи з боку чиновників від партії «Народний фронт».

На початку квітня США звинуватили українського бізнесмена Дмитра Фірташа у хабарництві. За даними американського слідства, Фірташ давав хабаря індійським чиновникам для отримання дозволів на розробку родовищ титану в Індії.

21 березня Дмитро Фірташ був звільнений земельним судом Відня з в’язниці під заставу в розмірі 125 мільйонів євро. За ґратами бізнесмен опинився на виконання запиту американських правоохоронних органів. США домагаються екстрадиції Фірташа.

XS
SM
MD
LG