Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську за злочини проти Майдану судитимуть високопосадовців


Штурм Дніпропетровської ОДА, 26 січня 2014 (архівне фото)
Штурм Дніпропетровської ОДА, 26 січня 2014 (архівне фото)

У Дніпропетровську до суду передали обвинувальний акт щодо двох високопосадовців за скоєння злочинів проти Майдану у січні 2014 року. Про це прокурор Дніпропетровської області Віктор Матвійчук повідомив у середу на сесії Дніпропетровської обласної ради.

За його словами, прокуратура завершила досудове розслідування та направила до суду справу проти заступника голови Дніпропетровської обласної ради та колишнього заступника голови облдержадміністрації за перевищення влади, організацію масових заворушень, перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та незаконному перешкоджанні проведенню вуличної ходи.

За даними прокурора, високопосадовці обвинувачуються у тому, що брали участь в організації масового виступу так званих «тітушок» проти учасників мирної акції протесту 26 січня 2014 року біля Дніпропетровської ОДА.

Прокуратура встановила, що високопосадовці забезпечили доступ до будівель облради та облдержадміністрації не менше 300 молодиків, залучених для участі у масових заворушеннях. Також вони організували їхнє розміщення, харчування, «забезпечили предметами для нанесення тілесних ушкоджень».

За даними з прокуратури, зараз слідчий відділ проводить досудове розслідування у 4-х кримінальних провадженнях, розпочатих щодо злочинів проти Майдану.

26 січня 2014 року під Дніпропетровською облдержадміністрацією під час акції протесту проти тодішньої влади і на підтримку євроінтеграції сталось побиття «тітушками» мирних демонстрантів, постраждали десятки людей, зокрема, журналісти.

Про те, що посадовців-ймовірних організаторів побиття «тітушками» мирних громадян у Дніпропетровську випустили на волю, раніше заявив екс-заступник голови ОДА Геннадій Корбан. Він зажадав від президента України втрутитись у ситуацію.

XS
SM
MD
LG