Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ: демілітаризація Широкина не має нічого спільного із здачею території


Александр Гуґ
Александр Гуґ

Заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Гуґ заявляє, що демілітаризація селища Широкине поблизу Маріуполя не має нічого спільного із здачею території. Йдеться про нормалізацію життя, наголосив він сьогодні в Києві.

«План передбачає, щоб були відведені всі військові формування та зброю на відстань, щоб ними не могли користуватися. Це допоможе зменшити ризик ескалації і дозволить провести розмінування і зрештою повернути цивільних і цивільне життя», – сказав Гуґ.

За словами представника спостерігачів, напередодні він брав участь у відеоконференції тристоронньої контактної групи, де був розроблений план демілітаризації Широкина.

«Нарада відбувалася в Соледарі, в ній брали участь російський та український генерали зі спільного центру», – заявив Гуґ. За його словами, демілітаризація Широкина – це план, який розробляє не місія ОБСЄ, а мають розробити українська і російські сторони. СММ ОБСЄ має намір спостерігати за виконанням плану щодо демілітаризації Широкна, наголосив Гуґ.

У штабі АТО раніше заявили, що українські військові не залишать селище Широкине, поки бойовики не будуть повністю дотримуватись мінських домовленостей. У Широкині і далі тривають обстріли, українські військові і сепаратисти звинувачують одне одного в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG