Доступність посилання

ТОП новини

9 травня у Москві показуватимуть силу підрозділи, які здійснили агресію щодо України – президент Польщі


Архівне фото. Президент Польщі Броніслав Коморовський (ліворуч) і президент України Петро Порошенко. Биківня, 9 квітня 2015 року
Архівне фото. Президент Польщі Броніслав Коморовський (ліворуч) і президент України Петро Порошенко. Биківня, 9 квітня 2015 року

Президент Польщі Броніслав Коморовський у неділю заявив, що на параді 9 травня у Москві показуватимуть силу підрозділи, які здійснили агресію щодо України. Про це польський президент заявив на Замковій площі з нагоди свята Конституції Польщі 3 травня, передає «Польське радіо».

«Невдовзі, на 9-е травня, Червона площа в Москві знову заміниться у броньовану площу. Там знову показуватимуть силу підрозділи, які нещодавно, на очах світу і на наших польських очах, здійснили агресію на сусідню Україну. Пам’ятаймо, що вже давно військовий конфлікт не був так близько від польських кордонів, як сьогодні», – сказав Коморовський.

За його словами, у демонстрації військової сили Москви «не йдеться про історію, а про теперішній час і майбутнє».

Коморовський висловив думку, що полякам в умовах загроз потрібна мужність, відповідальність і розсудливість.

Керівники Польщі, як і десятки світових лідерів, відмовилися від запрошень взяти участь у святкових заходах до Дня Перемоги в Москві 9 травня. Міжнародна спільнота засуджує дії Кремля щодо України, починаючи від анексії Криму і закінчуючи збройною та фінансовою підтримкою сепаратистів на Донбасі, що офіційна Москва за провину не визнає.

XS
SM
MD
LG