Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти заявляють про порушення перемир’я українськими військами


Нові самохідні артилерійські установки, надані сепаратистам, на вулицях Донецька, звідки вони мали бути відведені, фото 27 квітня 2015 року
Нові самохідні артилерійські установки, надані сепаратистам, на вулицях Донецька, звідки вони мали бути відведені, фото 27 квітня 2015 року

Один із ватажків угруповання «ДНР» Едуард Басурін, який називає себе «заступником міністра оборони», заявив у неділю, 3 травня, що українські війська того дня порушили режим припинення вогню 57 разів.

Як повідомляють із окупованого Донецька російські агентства, він також стверджував, що українські військові використовують для обстрілів важкі озброєння, зокрема, системи «Град», що мали бути відведені за мінськими домовленостями; сепаратисти ж, за його словами, не мають чим відповісти, бо свої озброєння відвели.

Заявлене сепаратистами число порушень із боку української сторони на одиницю більше, ніж заявляє українська сторона про сепаратистів. Раніше в неділю, 3 травня, прес-центр штабу антитерористичної операції повідомив, що сепаратисти протягом дня здійснили 56 обстрілів українських позицій, зокрема, з застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені – реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град», важкої артилерії калібру 152 і 122 міліметри, а також мінометів калібру 120 міліметрів.

Останніми днями обстріли й бойові сутички посилюються в багатьох місцях лінії контакту сторін конфлікту на сході України після того, як вони вже тижнями майже безперервно тривали у двох найгарячіших точках – біля села Широкина неподалік Маріуполя і на околиці Донецька, неподалік аеропорту. Сторони звинувачують у порушеннях, у тому числі з застосуванням заборонених важких озброєнь, одна одну.

XS
SM
MD
LG