Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Німеччині вирішив депортувати російського байкера


«Нічні вовки» хотіли масово святкувати 9 травня в Берліні, архівний відеокадр
«Нічні вовки» хотіли масово святкувати 9 травня в Берліні, архівний відеокадр

Суд у Німеччині вирішив депортувати затриманого раніше учасника російського байкерського клубу «Нічні вовки» Юрія Васильєва. Як повідомив речник цього мотоклубу Анатолій Вілковиський в інтерв’ю «РИА Новости», Васильєва депортують до Росії через Фінляндію.

«Я на волі, депортаційної в’язниці вдалося уникнути. Тепер буду чекати фінів і кортеж супроводу по Фінляндії», – процитував Вілковиський слова Васильєва.

За словами речника «Нічних вовків», у поліції Німеччини є фото всіх учасників мотопробігу, їх дані та візові документи.

Раніше німецька поліція затримала байкерів на в’їзді в Мюнхен у неділю, 3 травня. Затриманих змусили звернути з автобану, правоохоронці забрали у всіх документи. За повідомленнями, в одному із заблокованих автомобілів перебував російський консул Дмитро Захаров.

Днями декілька груп членів російського мотоклубу «Нічні вовки», які збиралися здійснити масовий заїзд країнами Європи й закінчити його в Берліні 9 травня, не впустили до Польщі й Литви, ще кільком його членам скасувала шенгенські візи Німеччина. Але заборона на в’їзд до ЄС не стосується всіх членів численного мотоклубу «Нічні вовки», загальна чисельність яких у Росії, за деякими повідомленнями, становить кілька тисяч осіб.

Клуб «Нічні вовки» став відомим завдяки близьким відносинам його лідера Олександра Залдостанова із президентом Росії Володимиром Путіним і його демонстративній «російсько-патріотичній» позиції. «Нічні вовки», зокрема, свого часу проводили акцію на підтримку дій Путіна щодо його рішення заявити про анексію Криму. Через це на Залдостанова накладені особисті санкції у США й Канаді, але ЄС таких санкцій на нього не накладав.

XS
SM
MD
LG