Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники: уряд і повстанці порушують права людини в Сирії


Алеппо, Сирія, 27 вересня 2014 року
Алеппо, Сирія, 27 вересня 2014 року

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International звинувачує у порушенні прав людини в сирійському місті Алеппо обидві сторони конфлікту: уряд і повстанців.

Як йдеться в звіті організації, деякі дії сил президента Сирії Башара Асада є злочинами проти людяності. За даними організації, безперервна повітряна операція урядових сил проти повстанців у розділеному місті призвела до значних жертв серед цивільного населення.

Правозахисники засудили застосування урядовими силами Сирії так званих барельних бомб, цистерн із вибухівкою, внаслідок дії яких вражається значна площа.

Як заявили в Amnesty International, повстанці також порушували права людини, використовуючи неточну зброю, таку, як міномети і саморобні ракети в контрольованих урядом районах.

У звіті також йдеться про часте використання тортур, затримань і викрадень і обома сторонами конфлікту.

Конфлікт у Сирії розпочався у березні 2011 року з мирних антиурядових демонстрацій, які пізніше переросли у сутички між силами безпеки і протестувальниками. Відтоді загинуло понад 200 тисяч людей. Внаслідок військових дій в країні майже половина її жителів була змушена залишити свої будинки.

XS
SM
MD
LG