Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти повертають до буферної зони техніку – Порошенко


Петро Порошенко ©Shutterstock
Петро Порошенко ©Shutterstock

Президент України Петро Порошенко заявляє, що напередодні 9 травня проросійські бойовики повертають до буферної зони техніку, яку вони нібито раніше вивели.

«Пояснення не витримують жодної критики: вони нібито готуються до параду, готують навчання, проводять бойові тренування. Домовленості треба виконувати, а всю техніку протягом лічених годин треба вивести», – зазначив Порошенко, слова якого цитує прес-служба президента.

Раніше сьогодні речник АТО Андрій Лисенко заявив, що, за даними розвідки, бойовики посилюють угруповання на передовій, є висока інтенсивність переміщення техніки між Луганськом і південними районами окупованої частини Луганщини. Лисенко зазначив, що бойовики активно перекидають матеріально-технічні ресурси з перевалочних баз і складів поблизу кордону ближче до лінії фронту (йдеться про міста Донецьк, Горлівка, Стаханов, Алчевськ, Луганськ).

Проросійські бойовики заявляють, що, зокрема, в Донецьку 9 травня проведуть парад з використанням військової техніки,сепаратисти заявляють, що ця техніка буде в небоєздатному стані. Заяви штабу АТО про зосередження біля лінії фронту техніки сепаратисти наразі не коментують.

Укладені в лютому чергові Мінські угоди передбачають відведення важких озброєнь від лінії розмежування.

XS
SM
MD
LG