Доступність посилання

ТОП новини

Росія: суд визнав винною у шахрайстві екс-чиновника Міноборони


Євгенія Васильєва
Євгенія Васильєва

У Росії Пресненський суд Москви визнав головну фігурантку справи «Оборонсервіс» Євгенію Васильєву винною у махінаціях з активами Міноборони. Вона вчинила «шахрайство з використанням службового становища, шляхом обману та зловживання довірою міністра оборони Росії», сказала суддя, оголошуючи вирок у середу, 6 травня.

Раніше прокурор просив призначити Васильєвій вісім років позбавлення волі умовно. При цьому держзвинувачення вважає провину Васильєвої повністю доведеною.

За даними слідства Росії, Васильєва, очолюючи департамент майнових відносин Міноборони, продавала відомчі об’єкти нерухомості за заниженою вартістю. Їй інкримінують розкрадання понад трьох мільярдів рублів, перевищення посадових повноважень, шахрайство в особливо великому розмірі, а також легалізацію грошових коштів. Колишня чиновниця провини не визнає, наполягаючи на тому, що всі угоди були законними.

Разом з Васильєвою на лаві підсудних перебувають ще четверо обвинувачених. Для них держзвинувачення також попросило умовні терміни.

У жовтні 2012 року за фактами махінацій у російській компанії «Оборонсервіс» було порушено кілька кримінальних справ. Через це своїх посад позбулися кілька високопоставлених чиновників, у тому числі міністр оборони Росії Анатолій Сердюков. Євгенія Васильєва перебуває під домашнім арештом з кінця осені 2012 року.

XS
SM
MD
LG