Доступність посилання

ТОП новини

У Чехії Марін Ле Пен зустріли вигуками «Геть, фашистко!»


Марін Ле Пен під час виступу у Празі, 6 травня 2015
Марін Ле Пен під час виступу у Празі, 6 травня 2015

Голова французької крайньо правої партії «Національний фронт» Марін Ле Пен розкритикувала Євросоюз під час виступу у Празі у середу, 6 травня. Вона заявила, що ЄС «перетворився у могилу надій, а євро по суті нищить економіку».

Виступу Марін Ле Пен у парламенті Чехії намагалась не допустити частина присутніх. Як повідомляють чеські ЗМІ, вони виступили з гаслами «Ле Пені, вертайся додому!» чи «Фашистська леді, ви тут не бажана», а також скандували «Геть, фашистко!».

Марін Ле Пен у Празі бере участь у міжнародній конференції «Європейський мир і процвітання після Євросоюзу», організатором якої є права чеська «Громадянська консервативна партія».

Марін Ле Пен прибула до Праги у вівторок і зустрілася з колишнім президентом Чехії Вацлавом Клаусом, відомим своїм скептичним ставленням до ЄС.

Чеський інформаційний канал ČT 24 повідомляв, що французький «Національний фронт» Марін Ле Пен отримав значну фінансову підтримку – 9 мільйонів євро – від Першого чесько-російського банку, який був заснований у Празі у 1996 році.

XS
SM
MD
LG