Доступність посилання

ТОП новини

Росія: у Петербурзі пройшли акції до річниці подій на Болотній


Пікети на підтримку в’язнів «Болотної справи» у Петербурзі, Росія, 6 травня 2015
Пікети на підтримку в’язнів «Болотної справи» у Петербурзі, Росія, 6 травня 2015

У Петербурзі пройшли акції до третьої річниці подій 6 травня на Болотній площі у Москві. На Невський проспект прийшли 14 громадських активістів та стали у ланцюжок одиночних пікетів.

Як повідомляє кореспондент російської служби Радіо Свобода, у руках у них були плакати з гаслом «Свободу в’язням 6 травня!», під яким можна було прочитати історії людей, що потрапили до в’язниці за участь у так званих масових заворушеннях на «Марші мільйонів».

Друга акція пройшла у Петербурзі пройшла на Марсовому полі, туди прийшли близько 30 активістів з плакатами: «Свободу героям Болотної», «Болотна – помста влади народу», «Не забувай, що сіли за твоє право говорити», «Вони вийшли відстоювати свої і твої права. За це їх позбав волі. Не залишайся байдужим. Підтримай в’язнів Болотної!».

Учасники цього пікету були здивовані тим, що поліцейські заборонили їм пересуватися по невеликій ділянці Марсового поля, відведеного для масових акцій – раніше таких обмежень не було.

У середу, 6 травня, у Москві поліція затримала до 30 учасників акції, приуроченої третій річниці подій на Болотній площі.

6 травня 2012 узгоджена з владою Москви опозиційна хода завершилася сутичками демонстрантів з поліцією. Було порушено справу про масові заворушення. У ній вже понад 30 фігурантів. 18 людей засуджено, 13 амністовані. Нікого з обвинувачених не виправдали.

Більшість обвинувачених провину заперечує.

Правозахисники називають «Болотну справу» політично мотивованою.

XS
SM
MD
LG