Доступність посилання

ТОП новини

За добу на Донбасі сепаратисти 37 разів порушили режим тиші – штаб АТО


Проросійські сепаратисти, квітень 2015 року
Проросійські сепаратисти, квітень 2015 року

За добу на Донбасі сепаратисти 37 разів порушили режим тиші, повідомляє прес-центр штабу АТО.

«На маріупольському напрямку точкою зіткнення залишається населений пункт Широкине. Тут противник активно застосовує 122-міліметрову артилерію. На донецькому напрямку незаконні збройні формування піддали обстрілам із мінометів калібру 120 міліметрів позиції українських військ поблизу населених пунктів Піски, Гранітне, Опитне. Обстрілів із крупнокаліберних кулеметів та стрілецької зброї зазнали наші позиції в районі шахти Дутовка», – йдеться у повідомленні.

За даними штабу АТО, на Луганщині поблизу Сокільників та Станиці Луганської сепаратисти інтенсивно обстрілювали позиції українських військових здебільшого із автоматичних гранатометів та стрілецької зброї, також відкривали вогонь з 120-міліметрових мінометів поблизу Артема.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують українських військових в порушенні режиму припинення вогню, зокрема представники угрупування «ДНР» заявляють про 46 обстрілів, які нібито здійснили Збройні сили України.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG