Доступність посилання

ТОП новини

Кримським татарам не дозволять провести мітинг 18 травня у Сімферополі


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Влада Сімферополя не дозволить провести жалобний мітинг із нагоди 71-річчя депортації кримських татар у центрі міста 18 травня. Про це повідомив голова міської адміністрації Сімферополя Геннадій Бахарев.

За його словами, в адміністрацію міста надійшли відповідні звернення від представників кримськотатарського народу, а також громадських організацій.

«Вони планували провести масові акції на площі Леніна, біля Будинку профспілок. Але ми не плануємо дозволяти їх проведення», – сказав Бахарев у четвер, 7 травня, у коментарі Крым Медиа.

Він зазначив, що згідно з «планом дислокації» на площі Леніна не передбачені проведення масштабних акцій, «окрім заходів з нагоди державних свят».

У Меджлісі ці повідомлення наразі не коментували.

Прокурор Криму Наталія Поклонська 7 травня заявила, що силові відомства окупованого півострова «вживатимуть усіх заходів, щоб запобігти 18 травня можливих провокацій у зв’язку з річницею депортації кримськотатарського народу».

Раніше віце-прем’єр окупаційного кримського уряду Руслан Бальбек заявив, що напередодні 18 травня влада та правоохоронні органи Криму «отримують інформацію про підготовлювані масові провокації».

5 травня Меджліс кримськотатарського народу заявив, що подав у міську адміністрацію Сімферополя повідомлення про проведення жалобного мітингу в пам’ять про жертв геноциду кримськотатарського народу – депортації 18 травня 1944 року.

Минулого року традиційний жалобний мітинг у центрі Сімферополя був заборонений.

XS
SM
MD
LG