Доступність посилання

ТОП новини

Росія: екс-чиновницю Міноборони засудили до 5 років ув᾽язнення


Євгенія Васильєва
Євгенія Васильєва

Суд у Москві засудив головну фігурантку справи російського «Оборонсервісу» Євгенію Васильєву до п᾽яти років позбавлення волі в колонії загального режиму. Ще четверо фігурантів справи отримали терміни від трьох з половиною до чотирьох років і трьох місяців позбавлення волі.

Всіх засуджених взяли під варту в залі суду, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Раніше сьогодні суд зняв з Васильєвої звинувачення в розкраданні на суму в два мільярди рублів, одночасно визнавши її винною в шахрайстві і відмиванні грошей.

Як повідомляє російська агенція «Інтерфакс», термін відбування покарання Євгенії Васильєвої, згідно з вироком суду, обчислюється з моменту взяття під варту, але при визначенні тривалості покарання буде врахований термін, проведений нею під домашнім арештом. Васильєва з листопада 2012 року перебувала під домашнім арештом.

За версією слідства, глава департаменту майнових відносин Міноборони Росії Євгенія Васильєва через структури «Оборонсервісу» продала низку об᾽єктів нерухомості відомства за заниженою вартістю.

У жовтні 2012 року за фактами махінацій в компанії «Оборонсервіс» порушили кілька кримінальних справ. У зв᾽язку з цим своїх посад позбулися кілька високопоставлених чиновників, у тому числі міністр оборони Росії Анатолій Сердюков.

XS
SM
MD
LG