Доступність посилання

ТОП новини

Джемілєв: у Криму шукають привід для відмови Меджлісу провести жалобний мітинг


Національний лідер кримських татар Мустафа Джемілєв заявляє, що російська окупаційна влада Криму намагається знайти привід для того, щоб заборонити проводити мітинг у Сімферополі на День депортації 18 травня.

У коментарі проектові Радіо Свобода «Крим.Реалії» він сказав, що наразі офіційної відмови у проведенні заявленої Меджлісом акції від влади Сімферополя немає.

«Вони (представники «влади» в Криму – ред.) почали розповідати, нібито розкрили змову Мустафи Джемілєва й інших для дестабілізації ситуації 18 травня. Це обґрунтування для того, щоб відмовити. Найімовірніше, відмовлять», – сказав лідер кримських татар.

5 травня Меджліс кримськотатарського народу повідомив, що подав у міську «адміністрацію» Сімферополя повідомлення про проведення жалобного мітингу в пам’ять жертв геноциду кримськотатарського народу – депортації 18 травня 1944 року.

Після цього повідомлення голова міської «адміністрації» Сімферополя Геннадій Бахарєв заявив, що до них надійшло звернення від представників кримськотатарського народу, але «влада» не планує дозволяти проведення цих заходів. Він послався на те, що в центрі Сімферополя заборонені масштабні акції.

Раніше віце-прем’єр уряду російської окупаційної влади Криму Руслан Бальбек заявив, що напередодні 18 травня «влада і правоохоронні органи Криму отримують інформацію про підготовлювані масові провокації».

Після цього російський прокурор Криму Наталія Поклонська заявила, що силові відомства півострова «вживатимуть всіх заходів, щоб запобігти 18 травня можливим провокаціям».

Минулого року традиційний жалобний мітинг з нагоди Дня депортації в центрі Сімферополя був заборонений.

XS
SM
MD
LG