Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровці вшановують роковини від дня смерті перших загиблих в АТО земляків


У Дніпропетровську, на Алеї Героїв, відбулося вшанування пам’яті перших загиблих в антитерористичній операції українських військовослужбовців-земляків – Сергія Демиденка та Олега Ейсманта.

Вшанувати пам’ять загиблих рік тому кулеметника й заступника командира 20-го батальйону територіальної оборони оперативного командування «Схід» прийшли десятки людей – їхні рідні, бойові побратими, громадські активісти. Дехто прикріпив на груди символічний червоний мак.

Із ініціативи Штабу національного захисту області вздовж усієї Алеї Героїв запалили свічки, до імпровізованої стіни з фотографіями Героїв Небесної сотні та загиблих бійців АТО учасники заходу поклади квіти.

За інформацією зі штабу, обидва військовослужбовці загинули 9 травня в Маріуполі, під час штурму міського управління міліції.

Як розповідають товариші загиблих, доброволець Олег Ейсмант був цивільною людиною: довгий час він працював водієм тролейбуса. Він лише кілька днів не дожив до свого 40-річчя. У нього залишились дружина і дочка. У його загиблого командира Сергія Демиденка залишилась дружина і троє дітей.

У суботу, 9 травня, голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко має відвідати могилу одного із загиблих Сергія Демиденка в селі Вільному на Новомосковщині.

30 квітня 2014 року у Дніпропетровську, біля облдержадміністрації, презентували новостворену стіну пам’яті Героїв Небесної сотні. 60-метровий стенд створили зусиллями громади. У травні стіну Героїв Небесної сотні доповнили першими фотографіями земляків, загиблих від куль сепаратистів на Донбасі, – Сергія Демиденка та Олега Ейсманта.

XS
SM
MD
LG