Доступність посилання

ТОП новини

Путін закликав до створення у світі позаблокової системи безпеки


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін закликав міжнародну спільноту до формування позаблокової системи безпеки. Про це він сказав під час виступу у Москві на урочистостях із нагоди 70-ї річниці перемоги над нацизмом.

«Ми бачили спроби створення однополярного світу, бачимо, як набирає обертів силове блокове мислення. Нашим спільним завданням має стати формування системи рівноправної безпеки для всіх держав. Системи, адекватної сучасним загрозам, побудованій на регіональній і глобальній, позаблоковій системі», – зазначив Путін.

Він також заявив, що «гітлерівська авантюра стала жахливим уроком для всієї міжнародної спільноти». «Тоді, у 30-і роки минулого століття, освічена Європа не відразу побачила смертоносну загрозу в ідеології нацизму. І зараз, 70 років потому, історія знову звертається до нашого розуму і нашої пильності», – додав президент Росії.

У Москву у суботу триває масштабний військовий парад. Лідери Заходу проігнорували участь в урочистостях на Красній площі у суботу на знак протесту проти агресії Росії в Україні.

XS
SM
MD
LG