Доступність посилання

ТОП новини

В Україні УПА відкрила другий фронт боротьби з нацистами – Порошенко


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що воїни Української повстанської армії відкрили другий фронт боротьби з нацизмом.

«Усередині України другий фронт боротьби з фашистськими окупантами відкрила Українська повстанська армія. Вона, випереджаючи час, уже тоді бачила Україну незалежною державою, а не частиною радянської імперії», – зазначив президент на церемонії складання військової присяги новобранцями окремого президентського полку та 101-ої окремої бригади охорони Генерального штабу ЗСУ.

Порошенко зазначив, що українці у всьому світі долучилися до боротьби з нацизмом.

У квітні Верховна Рада ухвалила законопроект про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у ХХ столітті, зокрема воїнів УПА визнали борцями за незалежність України у XX столітті.

Втрати України у Другій світовій війні склали, за різними даними, від 8 до 10 мільйонів людей. Українці брали участь у бойових діях як у складі радянської армії, так і в складі армій інших країн антигітлерівської коаліції. Крім того, кілька сотень українців брали участь у бойових діях у лавах руху опору.

XS
SM
MD
LG