Доступність посилання

ТОП новини

СБУ затримала одного з лідерів організації «Харківські партизани»


Служби безпеки України затримала одного з лідерів організації «Харківські партизани», який планував теракти у Харкові 9-10 травня, повідомляє прес-служба відомства.

«Встановлено, що 42-річний громадянин України, колишній співробітник МВС, у 2014 році був завербований громадянином Російської Федерації, співробітником так званого «Міністерства державної безпеки ДНР». За завданням російського куратора зловмисник формував диверсійно-розвідувальні групи, переважно з колишніх правоохоронців і військовослужбовців, які повинні були здійснювати диверсійні й терористичні акти на території Харківської області», – йдеться у повідомленні.

У СБУ зазначають, що за завданням угруповання «ДНР» затриманий збирав і передавав розвідувальну інформацію про дислокацію та пересування підрозділів Збройних сил України, дані щодо захисту об’єктів оборонно-промислового комплексу, відомості про представників добровольчих батальйонів і активних учасників патріотичних рухів.

За даними відомства, він також готував теракт на «Харківському бронетанковому заводі».

Під час обшуку в будинку затриманого виявлено й вилучено бойові гранати та вибухівку, які він планував використати для терактів у Харкові 9-10 травня, зазначають в СБУ.

Останнім часом у Харкові сталася низка вибухів поблизу військових частин, шпиталю, неподалік залізничних колій. В СБУ серію вибухів пов’язують з діяльністю так званого угруповання «Харківські партизани».

XS
SM
MD
LG