Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Антон Геращенко пропонує заборонити в Україні «георгіївську стрічку»


Антон Геращенко, народний депутат України
Антон Геращенко, народний депутат України

Депутат від партії «Народний фронт» Антон Геращенко пропонує парламенту ухвалити закон про заборону публічного використання
«георгіївської стрічки». Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

«Наступного тижня я внесу до парламенту проект закону про заборону публічного використання «георгіївської стрічки» як символу російської агресії проти України, крім тих випадків, коли стрічка використовувалася в символіці орденів ветеранів Другої світової війни, архівних, історичних документів, музейних експонатів та інших подібних випадків», – написав 10 квітня Геращенко.

За його словами, в разі ухвалення відповідного закону покаранням за носіння «георгіївської стрічки» має бути штраф.

«Хочеш публічно носити георгіївську стрічку або нацистську свастику – заплати, наприклад, 5 тисяч гривень штраф до бюджету на лікування поранених інвалідів АТО і радій. Будуть носити вдруге – буду пропонувати арешт до 15 діб. На сьогодні законом демонстративне носіння «георгіївської стрічки» не заборонено», – написав Геращенко.

9 квітня Верховна Рада ухвалила урядовий закон про засудження комуністичного й нацистського тоталітарних режимів, заборонила їхню пропаганду і символіку. Усю символіку, пропаганду нацизму, націонал-соціалізму, цих цінностей, будь-яку діяльність нацистських, фашистських угруповань в Україні заборонили.

На цю ж тему:

07.05.2015
Пострадянські країни відмовляються від «георгіївської стрічки»

Ця російська «георгіївська стрічка» стала символом сепаратизму і війни на Донбасі далі
XS
SM
MD
LG