Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман привітав Савченко: Рада зробить усе для звільнення полонених


Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман привітав народного депутата України Надію Савченко, яка перебуває в російському СІЗО, з днем народження.

У телеграмі, яку цитує прес-служба парламенту, спікер заявив, що український парламент зробить усе, щоб домогтися звільнення Савченко і всіх тих, хто перебуває в полоні.

«Схиляю голову перед Вашою мужністю. Для мене, як і для мільйонів українців, Ви є уособленням незламності духу українського народу. Разом з Вами ми продовжуємо боротьбу за незалежність України, твердо вірячи, що переможемо!.. Від усієї душі бажаю Вам здоров’я та витримки і сподіваюся на якнайскоріше повернення на рідну землю», – йдеться у вітанні.

11 травня активісти в багатьох країнах світу організовують заходи з нагоди дня народження української льотчиці. 34-й день народження Надії буде 329-м днем позбавлення її волі.

Учасники акції #FreeSavchenko в центрі Києва вимагатимуть звільнити як саму Савченко, так і інших українських політичних ув’язнених у Росії.

Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін сподівається, що акція на підтримку його підзахисної відбудеться і в Москві.

У Росії Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на сході України і незаконному перетині кордону. Вона всі звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG