Доступність посилання

ТОП новини

Речник АТО: 5 українських військових поранені за минулу добу


За минулу добу на сході України були поранені п’ятеро українських військових, повідомив речник АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, за минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув.

Речник додав, що протягом доби бойовики на сході України продовжували накопичувати бойову техніку і боєприпаси поблизу Донецька і Станиці Луганської.

«Бойовики також постійно порушують Мінські домовленості, застосовуючи артилерійське озброєння, що мало бути відведене за умовами перемир’я. Так, бандити здійснили 16 обстрілів позицій сил АТО з 120-мм мінометів, а також 1 обстріл з артилерії калібру 122 міліметри. Українські військові завжди адекватно відповідають на провокації з боку бойовиків», – сказав Мотузяник.

За його словами, на Донеччині найгарячішою точкою залишаються Піски. На Луганщині бойовики порушували перемир’я біля населених пунктів Щастя, Станиця Луганська, Золоте і Кримське.

Поблизу Маріуполя епіцентром протистояння залишається селище Широкине.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують українських військових у порушенні перемир’я і застосування заборонених озброєнь. Щодо даних про потерпілих, то їх, за повідомленням, уточнюють.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG