Доступність посилання

ТОП новини

Мерія Москви відмовилася увічнити пам’ять Нємцова


Мерія Москви відмовилася увічнити пам’ять російського опозиційного політика Бориса Нємцова. З пропозицією назвати на честь опозиціонера міст, де він був убитий, дати його ім’я одній із московських вулиць або встановити меморіальну дошку виступив депутат Держдуми Росії Дмитро Гудков.

У відповіді московської влади на запит Гудкова, копію якого опублікувало РБК, йдеться, що, згідно із законодавством, «пам’ять видатних особистостей може бути увічнена ... не раніше, ніж через 10 років» після смерті людини, на честь якої встановлюються пам’ятні знаки. У мерії також відзначили, що для встановлення меморіальної дошки за місцем роботи Нємцова повинно пройти як мінімум два роки після його смерті.

Гудков, коментуючи лист мерії, заявив, що йому відомо про законодавчі обмеження, проте вбивство Бориса Нємцова, за його словами, «форс-мажор, що виходить за рамки закону». Депутат зазначив, що рішення влади увічнити пам’ять опозиціонера дозволило б уникнути конфлікту між його прихильниками і противниками і знизити рівень соціальної напруги.

Бориса Нємцова застрелили пізно ввечері 27 лютого на Великому Москворецькому мосту в центрі російської столиці. Прихильники політика створили на місці його вбивства народний меморіал і повісили табличку «Міст Нємцова».

XS
SM
MD
LG