Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: Україна має бути в п’ятірці експортерів зброї


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко заявляє, що державний концерн «Укроборонпром» має нарощувати експортний потенціал оборонної промисловості України й увійти до п’ятірки країн-експортерів нового озброєння у світі.

Під час відвідування 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних сил України «Десна» в Чернігівській області глава держави зазначив, що нині експортний потенціал України різко зріс. При цьому він відкинув звинувачення критиків у продажу зброї за кордон.

«Ми маємо утверджувати високий рівень українського озброєння у світі, і мене абсолютно не бентежить, що «Укроборонпром» увійшов до десятки експортерів зброї. Стратегічне завдання – увійти до п’ятірки експортерів зброї», – сказав Порошенко.

За його словами, валютні надходження дозволять купувати за кордоном модернізовані сучасні зразки озброєння й деталі для техніки українського виробництва. Глава держави наголосив, що буде зроблено все можливе для імпортозаміщення.

Згідно зі звітом Стокгольмського міжнародного інституту досліджень проблем миру, Україна займає дев’яте місце у списку найбільших експортерів зброї 2010-2014 років. За дослідженням, обсяги експорту українських озброєнь у цей період складали 3% від світового продажу, це на 1% більше, ніж за період 2005-2009 років. Головними клієнтами поставок з України є Китай (22%), Росія (10%) і Таїланд (9%).

XS
SM
MD
LG