Доступність посилання

ТОП новини

Пан Ґі Мун обговорює офіс ООН на підтримку мінських угод і в Москві – Порошенко


Пан Ґі Мун і Петро Порошенко під час зустрічі в Києві, 8 травня 2015 року
Пан Ґі Мун і Петро Порошенко під час зустрічі в Києві, 8 травня 2015 року

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун у телефонній розмові з президентом Петром Порошенком поінформував його про результати візиту до Москви, де він так само, як і в Києві, обговорював запуск офісу ООН на підтримку виконання мінських домовленостей, повідомляє прес-служба голови української держави.

Вони також обговорили можливість розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі, мовиться в повідомленні, оприлюдненому пізно ввечері в понеділок, 11 травня.

Про те, що Організація Об’єднаних Націй планує відкрити в Україні офіс підтримки мінських домовленостей щодо врегулювання ситуації на сході України, Порошенко вперше заявив раніше в понеділок, 11 травня. За його словами, про відкриття офісу підтримки ООН, який допомагатиме ефективно забезпечувати імплементацію мінських домовленостей, він домовився під час візиту генерального секретаря ООН в Україну, що відбувся у п’ятницю, 8 травня.

Після цього повідомлення російське агентство «ТАСС» заявило, що речник генсекретаря ООН Фархан Хак сказав йому у штаб-квартирі організації у Нью-Йорку, що не може підтвердити планів відкриття такого офісу і не може нічого сказати з цього приводу.

Петро Порошенко пропонує ввести в зону протистояння на сході України, зокрема, на неконтрольовану Києвом ділянку кордону з Росією, миротворчий контингент. На його думку, найкращим варіантом були б поліційні сили Європейського союзу за мандатом Ради безпеки ООН.

XS
SM
MD
LG