Доступність посилання

ТОП новини

У Раді ухвалили постанову про вшанування героїв АТО


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Верховна Рада ухвалила постанову про вшанування героїв АТО та вдосконалення національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

Авторами постанови є Дмитро Тимчук з фракції «Народний фронт» та Марія Матіос з «Блоку Петра Порошенка».

Автори документу рекомендують урядові «організувати системне збирання та поширення інформації про героїчні вчинки учасників АТО, волонтерів та інших громадян, які зробили значний внесок у зміцнення обороноздатності України».

Уряду рекомендують розробити методичні рекомендації щодо того, як належить представляти анексію Криму Росією та проведення АТО у музейних експозиціях, у шкільних підручниках та в концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

Кабмін закликали створити та організувати демонстрацію в регіонах України та дипломатичних представництвах України за кордоном виставок доказів російської агресії.

Також автори документу рекомендують органам місцевої влади звернутися з пропозицією до трудових колективів, навчальних закладів щодо шефства над українськими воїнами, які брали участь в АТО, а також їхніми родинами, що потребують морально-психологічної, матеріальної або іншої підтримки.

Від квітня минулого року на Донбасі триває антитерористична операція, наразі частину Донецької та Луганської областей контролюють проросійські сепаратисти.

XS
SM
MD
LG