Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики обстрілюють українських військових з важких озброєнь – штаб АТО


Військова техніка сепаратистів, архівне фото ©Shutterstock
Військова техніка сепаратистів, архівне фото ©Shutterstock

У прес-центрі АТО повідомляють про інтенсивні обстріли бойовиками населених пунктів Донбасу та позицій українських військових із важких озброєнь.

«12 травня з 6:00 до 18:00 бандити під час обстрілів позицій українських військ знову використовували озброєння, заборонене мінськими домовленостями. Загарбники інтенсивно стріляли зі 152-міліметрових гармат поблизу Авдіївки. По Пісках бандити вели вогонь з великокаліберних мінометів, а по Мар’їнці та шахті «Бутовка» – з автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів. На північ від Сизого застосували стрілецьку зброю», – мовиться в повідомленні.

За даними штабу, поряд із населеним пунктом Мар’їнка українські позиції обстріляв снайпер.

Крім того, в районі Луганського було зафіксовано випадки відкриття вогню з 82-міліметрових мінометів, а неподалік Жолобка та Щастя стріляли з протитанкових гранатометів.

З 122-міліметрової артилерії та 82-міліметрових мінометів бойовики обстріляли Луганське, Лозове та Світлодарське, зазначають у штабі АТО.

Водночас сепаратисти заявляють, що українські силовики порушують режим припинення вогню.

Минулого тижня спостерігачі ОБСЄ повідомляли, що фіксують на Донбасі важке озброєння, незважаючи на заяви сторін про виведення такої техніки.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні мінських угод.

XS
SM
MD
LG