Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Москві розгляне питання заміни умовного терміну Навальному на реальний


Олексій Навальний
Олексій Навальний

Люблінський суд російської столиці Москви сьогодні повернеться до розгляду питання про заміну опозиціонеру Олексію Навальному умовного терміну на реальний у справі «Кіровлісу».

Із клопотанням до суду звернулася Федеральна служба виконання покарань Росії, яка вважала, що опозиціонер порушив порядок умовного покарання. У лютому Навальний відбув 15 діб адміністративного арешту за звинуваченням у порушенні порядку проведення мітингу. Навальний і його прихильники роздавали в метро листівки з інформацією про антикризовий марш «Весна».

Олексій Навальний вже двічі був засуджений умовно – вперше на п’ять років за розкрадання у справі «Кіровлісу», вдруге – на 3,5 року за схожі звинувачення у справі «Ів Роше». Служба виконання покарань зробила вже кілька спроб замінити умовний термін покарання на реальний в обох справах.

Останнє засідання суду з цього питання було перенесене на 13 травня на прохання захисту Навального у зв’язку з тим, що опозиціонеру не повідомили про явку в суд належним чином. «Про суди я дізнаюся з ЗМІ», – заявив тоді опозиціонер.

XS
SM
MD
LG