Доступність посилання

ТОП новини

США не підтверджують ліквідації другої особи в «Ісламській державі»


Після одного з ударів по позиціях «Ісламської держави» в Іраку, архівне фото
Після одного з ударів по позиціях «Ісламської держави» в Іраку, архівне фото

Військові США не підтвердили повідомлень із Іраку, що там унаслідок повітряного удару коаліції під проводом США був знищений чільний діяч ісламістського угруповання «Ісламська держава».

У Вашингтоні немає інформації, яка б підтвердила такі заяви, сказали військові.

Вони також заперечили, що коаліція завдала удару по мечеті, в якій, за іракською версією, загинув цей діяч, Абдель-Рахман Мустафа Мохаммед, також відомий як Абу Алаа аль-Афрі, друга особа в керівництві угруповання.

Раніше в середу, 13 травня, Міністерство оборони Іраку заявило про його ліквідацію разом зі ще десятками бойовиків, коли ті перебували в мечеті в місті Таль-Афар на півночі Іраку, по будівлі якої був здійснений удар.

Коаліція під проводом США раніше повідомляла, що в результаті ударів біля Таль-Афара у вівторок, 12 травня, знищила тільки «бойову позицію бойовиків і важкий кулемет».

Урядові війська Іраку разом із шиїтськими й сунітськими ополченнями ведуть бої з силами угруповання «Ісламська держава», яке ще минулого, 2014 року захопило значні території в Іраку й сусідній Сирії. Коаліція під проводом США теж завдає повітряних ударів по цілях ісламістів.

XS
SM
MD
LG