Доступність посилання

ТОП новини

Екс-очільника Держінвестпроекту Каськіва підрозрюють у мільярдних махінаціях – Аваков


Головне слідче управління МВС проводить досудове розслідування за фактом діяльності службових осіб Держінвестпроекту, повідомляє міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook.

За наведеними ним даними, «службові особи Держінвестпроекту, змовившись зі службовими особами» державних і приватних підприємств «у 2012-2013 роках заволоділи сумою близько 2 мільярдів гривень, які належали державі».

Як пише Аваков, слідчі МВС та співробітники Держфінмоніторингу встановили, що ці підприємства отримані державні кошти використовували переважно для купівлі валюти з її подальшим перерахуванням компаніям-нерезидентам для купівлі частини акцій і часток у статутних капіталах українських підприємств.

«Під час розслідування встановлено, що вказані одержувачі кредитів були раніше прямо або побічно пов’язані з керівництвом Держінвестпроекту, у тому числі з Владиславом Каськівим», – додав Аваков.

Сам колишній чиновник наразі не коментує цих звинувачень. За словами Авакова, Каськів перебуває нині в Австрії і буде оголошений Інтерполом у розшук «після рішення українського суду».

XS
SM
MD
LG