Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: Боровик може повернутися, «якщо хоче працювати на Україну»


Саша Боровик
Саша Боровик

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що Саша Боровик, який вчора заявив, що йде з уряду, може повернутися в Кабмін, якщо «хоче працювати на Україну». Про це Яценюк сказав під час Години запитань до уряду в парламенті.

За його словами, ситуація із Боровиком, який був кандидатом на посаду першого заступника міністра економіки, виникла через його конфлікт із міністром Айварасом Абромавичусом.

«Це компетенція виключно міністра, він ухвалив таке рішення і я його поважаю. Але до будь-кого, у тому числі і до тієї людини, я звертаюся: якщо ви хочете працювати на Україну, наші двері відкриті, не дивлячись на те, що у вас є якісь непорозуміння з міністром. У мене є багато іншої роботи – приходьте», – сказав Яценюк.

Напередодні Саша Боровик заявив, що йде з уряду. За словами Боровика, це пов’язано із конфліктом з прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком.

В уряді заявили, що Саша Боровик ніколи не обіймав офіційної посади в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України. Він лише був представлений як кандидат на посаду першого заступника міністра і виконував функції радника.

Саша Боровик, німецький юрист, який прийняв українське громадянство, два місяці працював у міністерстві на волонтерських засадах.

Професор економіки американського університету Берклі Жерар Ролан вважає це звільнення ознакою того, що чинний уряд України не готовий до радикальних реформ.

XS
SM
MD
LG