Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі за добу поранені двоє військових – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За добу на сході України загиблих серед українських військових немає, двоє бійців поранені, повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

За його словами, військові були поранені на рубежах оборони неподалік від Авдіївки.

Як заявив Лисенко, бойовики розширили географію бойових дій і підтягують до лінії зіткнення в районі Донецька важке озброєння.

«Дещо розширилася географія бойових дій: окрім району аеропорту, перестрілки тривають у районі Мар’їнки і неподалік Кам’янки на Донеччині», – сказав Лисенко.

Також, за словами речника, у передмістях Горлівки і Світлодарська бойовики вели вогонь по українських позиціях із БМП, танків і 120-міліметрового міномета.

На Маріупольському напрямку тривають зіткнення у Широкині, додав Лисенко. «Противник веде вогонь переважно зі стрілецької зброї, проте зафіксовано обстріл наших позицій зі 122-мм артилерії, яку бойовики тримають в окупованій Саханці», – сказав він.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують українських військових у порушенні режиму припинення вогню, зокрема, бойовики сьогодні заявляють, що за добу зафіксували 26 обстрілів з боку сил АТО. Даних про поранених чи загиблих вони не наводять.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG