Доступність посилання

ТОП новини

Агресія бойовиків на Луганщині різко зросла − Москаль


Вчора ввечері та сьогодні вночі бойова агресія бойовиків проти контрольованої Україною території Луганщини різко зросла. Про це повідомили у прес-службі голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

За інформацією адміністрації, обстріли, перестрілки та бойові зіткнення зафіксовані одразу в кількох населених пунктах на лінії розмежування вогню. У Кримському, за уточненою інформацією, внаслідок мінометного обстрілу з боку окупованих Сокільників важке поранення отримав 48-річний мирний житель. Він перебуває в Лисичанській лікарні після операції.

«Близько 19.30 бойовики з боку Первомайська здійснили обстріл селища Родина, що належить до міста Золоте. Осколкові поранення отримав боєць крайнього блокпосту. З 20.00 до опівночі бої велися на околиці Катеринівки. Бойовики підійшли майже притул до позицій українських військових і відкрили вогонь із гранатометів, мінометів та автоматичної зброї. Жителі кількох вулиць села, які прилягають до блокпосту, майже до ранку ховалися у підвалах. Даних про поранених чи загиблих немає», − сказано в повідомленні.

Практично цілу ніч велися обстріли Станиці Луганської зі зброї різного виду. За попередніми даними, є прямі влучення снарядів та мін у приватні житлові будинки і багатоповерхівки. Як мінімум, один будинок згорів.

Інформація про постраждалих та інші наслідки обстрілів уточнюється.

Сайти сепаратистів не містять повідомлень про бойові події останніх годин. Попри режим припинення вогню, оголошений іще в середині лютого, обстріли й бойові сутички на лінії контакту сторін тривають, у тому числі й із застосуванням озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях і провокаціях одна одну.

XS
SM
MD
LG