Доступність посилання

ТОП новини

Під Маріуполем пройшли випробування на вогневу міцність броньовані захисні споруди


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Під Маріуполем успішно завершено випробування малої вогневої споруди типу МВС-2, які невдовзі надійдуть на озброєння сил АТО. Як повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці у Facebook, конструкції спроектували і розробили українські військові науковці з метою вдосконалення оборонних рубежів та опорних пунктів підрозділів.

З урахуванням попереднього випробування МВС-2 у новому зразку було змінено склад і товщину броні, кут нахилу шестигранної металевої конструкції, а також враховано інші зауваження.

Для випробування на полігоні була встановлена мала вогнева споруда. Військовослужбовці одного з підрозділів Збройних сил України по черзі відкривали вогонь з автомата Калашникова, кулеметів калібрів 7,62, 12,7 та 14,5 міліметрів, а також стріляли по об’єкту із зенітної установки типу ЗУ-23-2.

Проведеними випробуваннями малої вогневої споруди типу МВС-2 присутні на заході члени спеціальної комісії в цілому залишилися задоволені. Визначено порядок впровадження у серійний випуск бронеоб’єкту та погоджено організаційні питання.
«Уже найближчим часом десятки МВС-2 будуть встановлені на передових позиціях сил АТО з метою посилення бойових можливостей захисників Маріуполя», − зазначили у прес-центрі АТО.

XS
SM
MD
LG