Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу в зоні АТО загинув один українській військовий, троє поранені − Мотузяник


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 16 травня 2015 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 16 травня 2015 року

За минулу добу в зоні АТО загинув один українській військовий, троє отримали поранення. Про це на брифінгу в Києві повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

Впродовж минулої доби бойовики 10 разів обстрілювали сили АТО з великокаліберної зброї, яка заборонена Мінськими домовленостями і має бути відведена на визначену відстань від лінії розмежування, додав він.

«Ситуація в зоні АТО залишається напруженою. Незаконні збройні формування регулярно порушують режим тиші практично на всіх напрямках. Бойовики продовжують концентрацію живої сили, боєприпасів і техніки біля лінії розмежування... За минулу добу незаконні збройні формування 10 разів обстрілювали наші позиції із 120-міліметрових мінометів, тричі − з танка та 122-міліметрової артилерії», − сказав Мотузяник.

За його словами, також за добу зафіксовано 15 польотів ворожих розвідувальних безпілотників в межах Донецької та Луганської областей.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують українських військових у порушенні режиму припинення вогню, і повідомляють про поранених .

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG