Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську у рамках Дня вуличної музики збирають гроші для бійців АТО


 Дніпропетровськ, 16 травня 2015 року
Дніпропетровськ, 16 травня 2015 року

У Дніпропетровську у рамках Дня вуличної музики збирають гроші для українських бійців у зоні АТО.

Як повідомили Радіо Свобода волонтери-організатори заходу, кошти, зокрема, підуть на доукомплектацію реанімобілів для полку спецпризначення «Дніпро-1» МВС України.

У рамках акції відкрилась виставка виробів ручної роботи, працює гончарне коло. Також продаються вироби «патріотичної тематики» – «патріотичні шкарпетки», «комплект білизни правосека», футболка з написом «Бандерівка з Дніпропетровська».

Збираючи кошти для бійців, організатори також проводять розіграш лотереї, де можна виграти символічні призи, а також незвичний «сувенір» з передової – гільзу від зенітного снаряда.

Також упродовж дня місцеві музиканти грають для всіх охочих свою музику. Участь може взяти кожен, хто бажає просто вийти на вулицю і грати для друзів та перехожих.

День вуличної музики – це міжнародне свято, ініціатором якого у 2007 році виступив легендарний литовський музикант Андрюс Мамонтовас. Щороку в третю суботу травня сотні виконавців найрізноманітніших музичних стилів збираються разом у центрі свого міста, щоб безкоштовно заграти й заспівати людям власну музику. Це некомерційний проект.

16 травня 2015 року разом із Вільнюсом, Тбілісі, Ригою, Амстердамом, Копенгагеном та іншими містами Європи свято Дня вуличної музики охопить Київ, Львів, Івано-Франківськ, Харків, Одесу.

XS
SM
MD
LG