Доступність посилання

ТОП новини

У Києві невідомі розбили меморіальну дошку Жукова, їх затримали – МВС


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У Києві на вулиці Жукова молоді люди в масках розбили меморіальну дошку на честь маршала СРСР Георгія Жукова, вони доставлені до райвідділку міліції.

За повідомленням прес-служби столичної міліції, до Деснянського райуправління міліції надійшло повідомлення, що на вулиці Жукова 14 осіб в масках за допомогою кувалд та ломів на фасаді будинку збивають бетонну табличку.

На місці події правоохоронці виявили пошкоджену меморіальну дошку, молоді люди до приїзду міліції втекти з місця події.

«Інформація щодо групи молоді із описанням їхньої зовнішності була надана автопатрулям і через деякий час всі учасники події були доставлені до Деснянського райвідділку для встановлення всіх обставин. Учасники групи –мешканці міста Києва та Київської області. Студенти та школярі віком від 14 до 18 років», – зазначають у столичній міліції.

Наразі вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за частиною 2 статті 298 Кримінального кодексу України (знищення, руйнування або пошкодження пам'яток - об'єктів культурної спадщини).

Напередодні Київрада схвалила заміну комуністичної символіки на будівлях та спорудах, які належать до комунальної власності міста. До комуністичної символіки, яку потрібно демонтувати, належать будь-які зображення головної державної емблеми колишнього СРСР «Серп і молот» та будь-які зображення Володимира Леніна.

XS
SM
MD
LG