Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти продовжують обстріли цивільних об’єктів та позицій сил АТО – штаб


Проросійські сепаратисти, травень 2015 року
Проросійські сепаратисти, травень 2015 року

Сепаратисти продовжують обстріли цивільних об’єктів та позицій українських військових, повідомляють у прес-центрі штабу АТО.

«Поблизу населеного пункту Широкине злочинці декілька разів відкривали вогонь з гранатометів, протитанкових ракетних комплексів та стрілецького озброєння. Однак в районі Новоселівки-2 і Широкина також зафіксовано застосування 120-міліметрової ствольної артилерії. Працював і снайпер», – йдеться у повідомленні.

За даними штабу, на луганському напрямку відбулось бойове зіткнення між силами АТО і бойовиками поблизу міста Щастя, сепаратисти вели вогонь з 120-міліметрових мінометів, автоматичного гранатомету та стрілецької зброї.

«Також варвари обстріляли військовослужбовців ЗС України на північний схід від населеного пункту Лозове з 152-мм артилерії та 120-мм мінометів. Шахта Бутовка була обстріляна з автоматичного станкового гранатомету, крупнокаліберного кулемету та стрілецької зброї», – заявляють у штабі АТО.

Раніше у штабі АТО повідомили про обстріл бойовиками житлових районів населеного пункту Золоте.

Натомість сепаратисти на своїх сайтах заявляють, що Збройні сили України порушують режим припинення вогню.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG