Доступність посилання

ТОП новини

Радник глави МВС: Кернес робить все для уникнення суду


Геннадій Кернес
Геннадій Кернес

Радник глави МВС України Антон Геращенко звинувачує мера Харкова в тому, що він намагається уникнути суду.

«Сьогодні в 10:30 в Київському районному суді Полтави мав розпочатися суд над поки ще Харківським міським головою Кернесом Геннадієм Адольфовичем. Він разом зі своїми адвокатами і охоронцями таки приїхав сьогодні на попереднє засідання суду. Але до зали засідання не дійшов. На підступах до будівлі суду його зустрічала невелика маніфестація з 50 – 60 протестувальників, які спробували закидати Кернеса Г.А. яйцями», – написав Геращенко у Facebook.

За його словами, така акція дає привід прибічникам Кернеса заявити про начебто загрозу життю харківського міського голови. Геращенко також заявив, що це могла бути і спеціально підготовлена провокація.

Як заявив народний депутат, правоохоронці перевірятимуть версію, озвучену адвокатами Кернеса, про начебто наявність зброї у протестувальників біля будівлі суду.

«Вважаю, що Київський районний суд Полтави має продовжити свою роботу з розгляду справи Кернеса у робочому режимі. А органи внутрішніх справ, Служба безпеки та самі активісти мають гарантувати безпеку судового процесу і відсутність провокацій під час нього», – підсумував радник глави МВС.

Мера Харкова Геннадія Кернеса сьогодні евакуювали із зали полтавського суду, який розглядає справу проти нього щодо викрадення активістів Майдану і знущань над ними. Як повідомляв кореспондент Радіо Свобода, один із захисників Кернеса заявив, що це пов’язано з тим, що охорона суду помітила в одного з протестувальників, що зібралися під будівлею, зброю.

Харківський міський голова Геннадій Кернес заявляв, що кримінальна справа проти нього є сфабрикованою.

XS
SM
MD
LG