Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: в умовах окупації кримськотатарський народ знову потерпає від терору


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко зазначає, що нині, в умовах окупації, кримськотатарський народ знову «потерпає від терору й утисків московського режиму».

«Держава-агресор здійснює неприховані репресії. Відбуваються переслідування за сфабрикованими справами тисяч активістів і пересічних кримчан. Навіть в умовах неоголошеної війни Україна намагається забезпечувати дотримання усіх прав своїх громадян, у тому числі й кримських татар», – йдеться у заяві президента.

«У цей непростий для всіх час важливо зберегти єдність і рішучість, які є запорукою нашої перемоги та майбутнього процвітання у сім’ї демократичних європейських країн. Усі ми — єдиний Український народ», – додав він.

У Меджлісі кримськотатарського народу сьогодні заявили, що метою російської влади Криму є знищення історичної пам’яті кримських татар і виправдання злочинів сталінізму і комуністичного режиму СРСР.

18 травня – 71 річниця сталінської депортації кримських татар. Тоді їх примусово завантажували у товарні вагони і вивозили в Казахстан, Узбекистан та на Урал. Депортація завершилась 20 травня 1944 року. Майже половина кримських татар загинула через примусове виселення.

XS
SM
MD
LG