Доступність посилання

ТОП новини

Нуланд: у Києва немає бажання відновлювати воєнні дії на Донбасі


Вікторія Нуланд
Вікторія Нуланд

Влада України запевнила Вашингтон у відсутності прагнень відновлювати воєнні дії на сході України, заявила помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд.

«За нашою інформацією і за моїми консультаціями в Києві, немає ознак того, що хтось із української сторони, з керівництва держави, а я говорила і з президентом Порошенком, і з прем’єром Яценюком, з представниками сил безпеки, хоче відновлення воєнних дій на Донбасі», – сказала Нуланд на прес-конференції в Москві за підсумками відвідин України і Росії.

Вона додала, що держсекретар США Джон Керрі чітко заявив президенту Росії Володимиру Путіну і міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову, що будь-які нові воєнні дії з боку сепаратистів за підтримки Росії будуть порушувати мінські угоди. Нуланд наголосила, що щоденнне порушення мирних домовленостей має бути зупинене, а ОБСЄ має бути представлена в усіх «гарячих» точках на лінії розмежування.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG