Доступність посилання

ТОП новини

Нуланд: Мінські угоди порушуються щодня з боку сепаратистів


Вікторія Нуланд на прес-конференції в Москві, 18 травня 2015 року
Вікторія Нуланд на прес-конференції в Москві, 18 травня 2015 року

Помічник державного секретаря США Вікторія Нуланд наголосила в перебігу візиту до Росії, що порушення Мінських домовленостей про врегулювання в частині Донбасу відбуваються щодня.

Ці порушення стаються на підконтрольній владі України території на захід від лінії контакту і чиняться з боку територій, захоплених сепаратистами, заявила вона на прес-конференції в Москві.

Ці й інші порушення мають припинитися, наголосила Нуланд.

Вона також попередила, що будь-які нові бойові дії з боку сил сепаратистів і за підтримки Росії теж будуть порушенням Мінських домовленостей.

За її словами, про це вона говорила в перебігу своїх зустрічей у Москві, а перед цим про те ж чітко заявляв державний секретар США Джон Керрі, коли він зустрічався минулого тижня з президентом Росії Володимиром Путіним і міністром закордонних справ Сергієм Лавровим.

При цьому, додала Нуланд, яка прибула до Москви з Києва, за її власними даними й за результатами її переговорів із керівництвом України, немає ніяких свідчень про те, що українська сторона могла б мати намір починати нові бойові дії.

Вікторія Нуланд зустрілася в Москві окремо з двома заступниками міністра закордонних справ Росії, Сергієм Рябковим і Григорієм Карасіним.

Крім того, вона мала зустріч із ветераном російського правозахисного руху Людмилою Алексеєвою.

У Кремлі вже заявили, що цей візит «свідчить про поліпшення відносин Росії зі США».

XS
SM
MD
LG