Доступність посилання

ТОП новини

Нуланд вітає заяви України про гарне ставлення до затриманих вояків Росії


Вікторія Нуланд на прес-конференції в Москві, 18 травня 2015 року
Вікторія Нуланд на прес-конференції в Москві, 18 травня 2015 року

Помічник державного секретаря США Вікторія Нуланд високо оцінила заяви української влади про гарне ставлення до взятих у полон біля міста Щастя російських військових – капітана Євгена Єрофеєва і сержанта Олександра Александрова.

Дуже важливо, що влада заявила, що їм надають добрий медичний догляд і що до них допустять представників Міжнародного комітету Червоного Хреста, як і передбачає Женевська конвенція, сказала Нуланд на прес-конференції в Москві.

У перебігу візиту до Росії головною темою її зустрічей із посадовцями Міністерства закордонних справ Росії було наголосити на необхідності виконання мінських домовленостей про врегулювання в частині Донбасу з боку самої Росії і підтримуваних нею сепаратистів.

Одним із пунктів цих домовленостей є виведення всіх іноземних збройних формувань, військової техніки, а також найманців із території України і роззброєння всіх незаконних груп.

Тим часом Росія, за даними України і Заходу, продовжує озброювати підтримуваних нею сепаратистів у частині сходу України і надавати їм підтримку живою силою – добровольцями, найманцями, а також кадровими військовослужбовцями своїх Збройних сил. Москва заперечує це.

Днями під час бою біля міста Щастя на Луганщині, на підконтрольній Україні території, були затримані двоє військових, за їхніми словами, з загону спецпризначення Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Росії. У Кремлі, реагуючи на це, повторили, що російських військових на Донбасі немає.

Женевські конвенції визначають права військовополонених. Офіційно в Україні стан війни не оголошений, українські правоохоронці вважають двох затриманих росіян не військовополоненими, а підозрюваними в тероризмі.

XS
SM
MD
LG