Доступність посилання

ТОП новини

Генерал зі США високо оцінює дії України щодо затримання російських військових


Бен Годжес, архівне фото
Бен Годжес, архівне фото

Командувач сухопутних сил США в Європі генерал Бен Годжес високо оцінив дії України щодо затриманих на Донбасі російських військових.

«Я був приємно вражений діями і українських військових, і органів влади і вдячний за те, як вони поводилися з двома затриманими російськими солдатами, коли відразу повідомили про це Червоний Хрест і ОБСЄ і швидко доправили затриманих до шпиталю, щоб надати їм медичну допомогу», – сказав він на брифінгу в Києві.

Російські військові, як вони себе називають, капітан Євген Єрофеєв і сержант Олександр Александров, були затримані в перебігу бою 16 травня біля міста Щастя на Луганщині, на підконтрольній владі України території. За їхніми словами, вони служать у 3-й гвардійській бригаді спецпризначення Головного розвідуправління Генштабу Збройних сил Росії, яка базується в російському місті Тольятті, і були направлені в окуповану частину Луганщини в березні – квітні цього року. Обидва в бою були поранені і нині перебувають у шпиталі в Києві. Служба безпеки України заявляє, що їх судитимуть за звинуваченнями в тероризмі.

Тим часом луганські сепаратисти після затримання росіян показали виписані на їхні імена новенькі «військові квитки» і заявили, що то бійці їхньої «народної міліції». А в Міністерстві оборони Росії визнали, що обидва затримані були російськими військовослужбовцями, але заявили, що на момент затримання перестали ними бути. Кремль у зв’язку з цим затриманням повторив стандартну формулу російської влади, що «російських військових на Донбасі немає».

На цю ж тему:

19.05.2015
В Україну зайшов щонайменше батальйон спецназу Росії – затриманий спецназівець

СБУ оприлюднило відео пояснень російських військових із 3-ї окремої бригади спецпризначення ГРУ Генштабу Російської Федерації далі
XS
SM
MD
LG