Доступність посилання

ТОП новини

Українські товари мають стати конкурентоспроможними для повної ЗВТ – торговий представник


Україна має працювати над тим, щоб підвищити конкурентоспроможність продукції та наблизитись до європейського рівня якості, заявила Радіо Свобода заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України, торговий представник України Наталія Микольська.

Саме наближення до стандартів ЄС, за її словами, розвине експорт та допоможе вистояти перед імпортними товарами з Європи. Для того, додає вона, бізнес повинен отримувати сертифікати якості європейських країн – це слугуватиме підтвердженням безпечності та привабливості товару для споживачів та торговельних партнерів.

«Це збільшення експорту не лише в ЄС. Отримуючи доступ до ринку Євросоюзу і відповідні сертифікати, наша продукція автоматично отримує доступ і на ринки третіх країн. Отримання цих сертифікатів можна розглядати як захист інтересів наших виробників на внутрішньому ринку від імпортної продукції», – каже Микольська.

Ситуацію з девальвацією гривні і падінням імпорту також сприяє українській конкурентоспроможності, зауважує торговий представник.

Двостороння зона вільної торгівлі між Україною та ЄС має запрацювати з 1 січня 2016 року в повному обсязі без будь-яких подальших відтермінувань. Наразі ж вона діє в односторонньому порядку: українські товари на ринки ЄС надходять без мит або за зниженими митними тарифами, а імпортні товари з Європи досі обкладаються податком.

XS
SM
MD
LG