Доступність посилання

ТОП новини

МВС: чиновників із Києва, Тернополя і Запоріжжя затримали за хабар


Арсен Аваков
Арсен Аваков

Міністерство внутрішніх справ України заявляє про затримання за хабарі посадовців з Києва, Тернополя і Запоріжжя.

Як повідомили у прес-службі МВС із посиланням на міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, чиновників затримали під час отримання коштів. Суми хабарів були від 73,5 тисячі гривень до 10 тисяч доларів.

Серед затриманих – заступник Тернопільського міського голови з питань діяльності виконавчих органів, якого затримали за хабар у 217 тисяч гривень. За даними МВС, він вимагав від представника юридичної особи неправомірну вигоду за вирішення питання про надання в оренду земельної ділянки та об’єкту комунальної власності.

У Запорізькій області, за словами Авакова, правоохоронці викрили депутата міської ради від КПУ і керівника місцевої організації «Антикорупційний комітет», які вимагали 10 тисяч доларів від в. о. міського голови за зняття з порядку денного сесії міськради проекту рішення про дострокове припинення повноважень цього посадовця як секретаря міської ради та виведення його зі складу виконкому.

У Києві МВС заявляє про затримання двох посадовців за отримання хабаря у розмірі 73,5 тисячі гривень «за надання ордера на службове житло та можливість його подальшої приватизації».

Натомість у мерії Тернополя заявили, що жодного з чиновників за хабар тут не затримували.

Міський голова Тернополя Сергій Надал заявив, що інформація про те, що його заступника затримували під час отримання хабаря, не відповідає дійсності, і припустив, що події у міськраді мають політичний підтекст і пов’язані з майбутніми місцевими виборами.

XS
SM
MD
LG