Доступність посилання

ТОП новини

Рада змінила межі Маріуполя та трьох районів на Донеччині


Верховна Рада змінила межі Маріуполя та трьох районів Донецької області.

За постанову №2321 щодо меж Волноваського, Новоазовського та Тельманівського районів Донецької області проголосували 239 народних депутатів.

Документом, зокрема, передбачено тимчасово, до переходу під контроль органів державної влади неконтрольованих ними населених пунктів Донецької області, змінити межі міста Маріуполя, Волноваського, Новоазовського та Тельманівського районів, збільшивши територію міста Маріуполя на 2282,7 гектара та затвердити територію міста Маріуполя загальною площею 20396 гектарів.

У пояснювальній записці до закону зазначається, що метою проекту постанови є внесення змін до упорядкування адміністративно-територіальних відносин в сучасних умовах та забезпечення життєдіяльності у вказаних населених пунктах.

Депутати також ухвалили постанову №2792 про зміну меж Артемівського району Донецької області. Цим документом парламент змінив межі Артемівського району, збільшивши його територію на 1 323 га за рахунок передачі в його склад 1 111 га земель, що перебувають у відомстві Миронівської селищної ради Дебальцевської міської ради (у тому числі селища Миронівський) і 212 га Світлодарської міськради Дебальцевській міськраді (у тому числі Світлодарська).

Від квітня минулого року на території Донецької та Луганської областей відбувається антитерористична операція, частину цих областей контролюють проросійські сепаратисти. Місто Маріуполь перебуваєпід контролем української влади.

XS
SM
MD
LG