Доступність посилання

ТОП новини

На місці конфліктної забудови на Осокорках буде сквер – Кличко


Віталій Кличко
Віталій Кличко

Мер Києва Віталій Кличко ініціює створення скверу на місці конфліктної забудови на Осокорках, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

«Ми перебуваємо на Осокорках. Тут вчора відбувався конфлікт. Завтра на засіданні Київради я ініціюю ухвалення рішення про розірвання договору оренди на цю земельну ділянку та надання її статусу скверу. Також я даю завдання керівнику «Зеленбуду» завезти сюди чорнозем, розбити сквер, висадити траву, дерева і привести цю територію в належний вигляд», – заявив Кличко.

За його словами, всі дозволи, отримані забудовником, були видані кілька років тому, а дозволів на встановлення паркану навколо ділянки міська влада взагалі не видавала.

19 травня в Дарницькому районі Києва біля станції метро «Осокорки» сталися сутички на будівельному майданчику забудови, законність якої заперечують її супротивники. Бійка почалася, коли невдоволені будівництвом почали ламати паркан, а їм перешкоджали люди в одязі військового зразка. Сторони також закидали одна одну і міліцію, яка намагалася їх розвести, камінням, пляшками і петардами.

XS
SM
MD
LG