Доступність посилання

ТОП новини

Ніч у зоні АТО: бойовики атакували на всіх напрямках, дві години обстрілювали Щастя


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі антитерористичної операції у п’ятницю вранці повідомляють про чергове порушення бойовиками мінських домовленостей і використання бойовиками при обстрілах з вечора четверга важкого озброєння, яке мало бути відведене від лінії розмежування. Про це, зокрема, йдеться у повідомленні прес-центру АТО на сторінці у Фейсбуку.

«Зі 120-міліметрових мінометів та 122-міліметрової артилерії загарбники вели вогонь по Водяному, шахті Бутовка, Авдііївці, Опитному, Мар’їнці, Піскам, Сєверному, Славному, Гранітному. Вночі по Новоласпі вела вогонь РСЗВ «Град». На артемівському напрямку з цих же видів озброєння злочинці стріляли по Новогородському, Широкій Балці, Ленінському, Кіровому, Золотому, Троїцькому. Самохідна артилерія бандитів обстрілювала Широку Балку та Кірове. Багатостраждальне Широкине потрапило під вогонь мінометів, гранатометів та стрілецької зброї. Все більше загарбники хочуть знищити Щастя. Вночі по ньому працювала ворожа артилерія, а також два танки. Негідники обстрілювали населений пункт понад дві години», – мовиться в повідомленні.

За даними штабу АТО, дев’ять разів кружляли у небі безпілотники бойовиків.

Сепаратисти, які систематично звинувачують українську сторону в порушенні режиму тиші, станом на 7:30 ранку не дають оновленої інформації, як, на їхній погляд, минула ніч на Донбасі.

На лінії контакту сторін конфлікту в частині сходу України тривають перестрілки й бойові сутички, також і з застосуванням важкої техніки, попри оголошений в середині лютого режим припинення вогню і вимогу відвести таку техніку. Сторони звинувачують у порушеннях і провокаціях одна одну.

XS
SM
MD
LG