Доступність посилання

ТОП новини

На етнофестивалі просто неба у Дніпропетровську збирають кошти для поранених бійців АТО


У Дніпропетровську, на площі біля національного історичного музею, відбувається традиційний музейний етнофестиваль «Чисті джерела». Цього року дійство вперше присвячене захисникам України – бійцям антитерористичної операції.

За словами організаторів – співробітників музею, в перебігу свята впродовж дня вони проводять аукціон виробів майстрів народного мистецтва. Виручені кошти підуть на допомогу пораненим бійцям АТО, які проходять лікування в медичних закладах міста.

«Цього року ми присвятили наш фестиваль також пам’яті героїв, що загинули, виборюючи демократичну та незалежну Україну під час Майдану та воєнних подій на Сході України», – зазначили організатори фестивалю.

Загалом у дійстві беруть участь сотні майстрів народних ремесл із різних міст, зокрема гончарі, ткачі, вишивальниці, писанкарі, майстри петриківського розпису тощо. Особливою популярністю у відвідувачів користуються «патріотичні» сувеніри, вишиті речі, традиційні оберегові ляльки.

Просто неба працює гончарне коло і ткацький верстат, окрім того, відвідувачам показують і розказують про основи вишивки, плетіння тощо.

У програмі також виступи фольклорних колективів, що виконують українські, вірменські, грузинські, білоруські пісні та танці, ігри, виступ дитячого цирку.

За останній рік через 15 медзакладів Дніпропетровщини пройшло понад 5 тисяч поранених у зоні АТО бійців, у тому числі понад 2 тисячі були прооперовані.

XS
SM
MD
LG